Meny Stäng

Lån 18 år

Om du är 18 år gammal och vill ta ett privatlån, kanske du redan har märkt att många långivare har en högre lägsta åldersgräns på sina lån än så. Det är t.ex. vanligt att banker vill att man ska vara minst 20 år gammal för att få ta ett lån, men det finns även lånegivare som har högre åldersgränser än så, t.ex. 22 år. Så är det helt kört att få ett privatlån om man bara är 18 år gammal?

Svaret är att det är något svårare för dig som inte är 20 år gammal att få ett privatlån, men det betyder inte att det är helt kört. Det finns nämligen några långivare som kan bevilja dig ett lån ändå, men de är inte så många.

Låna som 18-åring:

Det krävs därför att man gör lite research för att man ska slippa skicka iväg massvis med ansökningar om privatlån som ändå blir avslagna som 18 år. Via nätet kan man dock göra denna research på ett ganska enkelt sätt, med hjälp av sökmotorer. Du kan givetvis även gå in på de olika långivares hemsidor som du känner till för att göra detta, och se vad de skriver om åldersgränser på deras lån där, men detta kan ofta ta ganska mycket tid, så vi rekommenderar dig istället att använda dig av sökmotorerna för att enkelt hitta låneguider för 18 åringar.

Privatlån 18 år

Annat som du bör veta om privatlån 18 år

Även om du hittar en långivare som även kan tänka sig att låna ut pengar till 18-åringar, betyder det inte med automatik att du får lånet. Istället måste du förstås genomgå en kreditprövning, precis som alla andra låntagare, och detta innebär att långivaren bland annat tittar på vad du har för inkomst, om du har några betalningsanmärkningar och så vidare. Exakt vilka krav olika långivare har varierar dock, så för att ta reda på vilka krav du måste uppfylla i övrigt för att få lånet, rekommenderar vi att du går in på den långivares hemsida som intresserar dig. Där brukar man nämligen kunna hitta väldigt bra information om detta.

Recension:

Lån 18 år
Betygsatt av: Privatlånexperten.se
Betyg: 4,1