Privatlån till aktiebolag

Kan man ta privatlån till aktiebolag?

Om du vill starta ett aktiebolag, känner du förmodligen till att man behöver ett startkapital för att göra detta. Har du tur har du detta kapital, men om du inte har dessa pengar klara, undrar du kanske om det inte går att ta privatlån till aktiebolag?

Svaret är att man kan ta privatlån till en mängd olika ändamål, och man behöver inte nödvändigtvis berätta för lånegivaren vad man lånar till, så det går att låna även till att starta aktiebolag om man vill det, utan några som helst problem.

Dock krävs det förstås att du uppfyller de krav som lånegivaren ställer på sina låntagare annars, så som att du har en viss inkomst (hur stor denna inkomst bör vara beror på hur mycket du vill låna), saknar skulder hos Kronofogden och så vidare.

Privatlån till aktiebolag

Så om du kan ta ett lån för detta ändamål beror egentligen främst på om du uppfyller de krav som den lånegivare du vill låna av ställer.

Men är din ekonomi ordnad och du kan uppvisa en inkomst (detta kan ju vara ett problem för en del företagare), kan du alltså ta ett lån även för detta ändamål, i ditt eget namn. Lånet kommer dock inte att stå i företagets namn i detta fall, så det kan vara värt att ha i åtanke.

Vem ska man låna av?

Eftersom ett lån av detta slag tas utan säkerhet, kan du egentligen vända dig till vilken lånegivare som helst som erbjuder privatlån. Många väljer dock att vända sig till sin vanliga bank, där de kanske har sparkonton och liknande sedan innan. Detta kan vara en bra ide, eftersom det kan öka dina chanser att få lånet (och om du vill berätta för banken vad du ska ha pengarna till, bestämmer du förstås själv), men det är alltså inget måste.

Recension:

Privatlån till aktiebolag
Betygsatt av: Privatlånexperten.se
Betyg: 5