Privatlån utan säkerhet

I lånesammanhang talar man ofta om så kallade privatlån utan säkerhet. Det är dock inte alla som vet vad detta egentligen innebär, så här kommer en kort förklaring gällande detta.

Bästa platser att låna utan säkerhet ifrån:

Att man inte behöver någon säkerhet för att ta ett lån innebär för det första att man kan låna till vad man vill. Detta kan man ju inte göra när man t.ex. tar ett bolån, för då talar man ju om för banken att det är just till ett boende man ska låna, och man använder även det boende man köper som en säkerhet i sammanhanget. Detta gör att användningsområdena för bolån är begränsade. Det samma gäller även t.ex. billån. Men när det gäller privatlån utan säkerhet kan man alltså låna till vad man vill, och lånegivaren kommer inte att fråga dig vad det är du ska göra med pengarna. Detta innebär dels att man kan låna pengar för lite pinsamma ändamål, t.ex. skönhetsoperationer, men även till saker som man i regel inte lånar till, eller som det inte finns specifika lån för.

För det andra innebär det faktum att lånet tas utan säkerhet att man behöver ange färre uppgifter på ansökan än när man ansöker om ett lån med säkerhet. Lånegivaren bryr ju sig trots allt inte om var du bor, vad du har för bil, och så vidare, för detta är ju inget som är relevant för dem. Det går därför både snabbare och enklare att ansöka om ett privatlån utan säkerhet än om t.ex. ett bolån eller ett billån.

Privatlån utan säkerhet

Sist men inte minst betyder dock det faktum att man inte har en säkerhet för lånet att man innebär en lite större kreditrisk för lånegivaren, då de inte har något som de kan ta om du inte skulle betala tillbaka ditt lån. Detta innebär i sin tur att kostnaden och räntan på ett privatlån utan säkerhet är högre än på t.ex. bolån eller billån.

Olika privatlån utan säkerhet är dock olika förmånliga, eftersom alla lånegivare som erbjuder detta sätter sina egna priser. Genom att jämföra priser hos flera olika lånegivare går det därför att komma billigare undan, så detta är något vi rekommenderar om du vill undvika att betala för mycket för ditt nya lån.

Recension:

Privatlån utan säkerhet
Betygsatt av: Privatlånexperten.se
Betyg: 5