Meny Stäng

Banklån

Av alla låntyper som erbjuds i Sverige är förmodligen den allra mest vanliga banklånet. Banklån kan nämligen användas för massor med olika ändamål, då de inte är avsedda för ett specifikt ändamål. Istället är det helt upp till låntagaren själv att avgöra vad man vill göra för pengarna man lånar. Dessutom behöver man ingen säkerhet för att ansöka om lånet. Detta innebär dock från bankens sida att man tar en något större risk, vilket även leder till att man betalar en något högre ränta för lånet man tar.

Många alternativ

Det finns även väldigt många olika aktörer som erbjuder just banklån idag, vilket också bidrar till deras populäritet. Det är lätt för alla, oavsett ålder, bostadsort och inkomst att få ett banklån idag.

Detta innebär dock samtidigt att det är viktigt att jämföra olika aktörer och de specifika lån de kan erbjuda med varandra innan man ansöker om dessa lån. Observera att det inte bara är vanliga banker som kan erbjuda banklån idag, utan även andra aktörer, som kreditbolag, som traditionellt inte räknas som banker, kan göra det.

Många av dessa mindre, alternativa aktörer kan ofta dessutom vara det bättre alternativet för många låntagare, då de ofta erbjuder banklån med bättre villkor och räntor än de traditionella bankerna. Även om du kanske tror att din bank lätt kommer att vara det bästa alternativet för ett banklån är det därför inte alls så i alla fall. Därför bör man aldrig skippa att göra en ordentlig lånjämförelse om man exempelvis ska låna 10000 kronor.

Ansök om banklån via Internet

Många långivare erbjuder även möjligheten att låna pengar på nätet. Detta är bra, eftersom detta gör det möjligt att ansöka om detta på ett snabbt enkelt sätt, utan att ens behöva besöka banken. Vi rekommenderar därför detta för de allra flesta, då det egentligen inte finns några nackdelar med att göra detta. Av de flesta långivare får du dessutom svar på din lånansökan mycket snabbt, på bara några minuter, så det går betydligt snabbare än det traditionella sättet att ansöka om banklån på.

Banklån

Krav som ställs på den som tar ett banklån

Exakt vilka krav man ska uppfylla för att bli beviljad ett banklån varierar något, beroende på vilken lånegivare det är man tar lånet av, men i regel krävs det att du har en fast inkomst. Hur hög denna inkomst behöver vara beror i regel på lånesumman du vill låna. Du måste även vara mellan 18 år och 65 år gammal hos de flesta lånegivare samt stadigvarande boende i Sverige, dvs. folkbokförd i landet. De flesta lånegivare kräver även att man saknar betalningsanmärkningar, men det finns några undantag till denna regel.

Recension:
Banklån
Betygsatt av: Privatlånexperten.se
Betyg: 5