Meny Stäng

Freedom Finance

Freedom Finance är ett företag som allt fler använder sig av när de ska söka lån i olika storlekar. Dock är Freedom Finance inte en långivare, vilket en del tror. Istället är man vad som kallas för en lånförmedlare, dvs. deras uppgift är att förmedla kontakten mellan långivare och låntagare, och försöka hitta den bästa lösningen för dig som behöver ansöka om lån.

För att kunna göra detta samarbetar Freedom Finance med flera olika långivare. De kommer därför inte att föreslå samma långivare åt alla som använder deras tjänst, utan vad man blir rekommenderad kan variera ganska mycket.

Vad skiljer då Freedom Finance från andra lånförmedlare?

Freedom Finance är inte på något vis den enda lånförmedlaren som man kan använda sig av för att få hjälp med att hitta ett lån. Men de har ett väldigt bra rykte, och det sägs att väldigt många som ansöker om lån via dem faktiskt får lån. De erbjuder nämligen lösningar även för dem som kanske kan ha svårt att få lån annars, t.ex. de som har betalningsanmärkningar och liknande.

Freedom Finance

Vidare erbjuder Freedom Finance, till skillnad från många av deras konkurrenter, alla typer av lån, från bolån till billån och privatlån. Man kan därför använda sig av deras tjänst oavsett vad det är för lån man behöver.

Hur vet man vad lånet kommer att kosta?

Detta vet man inte när man ansöker om ett lån, i början. Detta beror på att alla räntor för de lån som förmedlas av Freedom Finance sätts individuellt, vilket innebär att de måste göra en kreditprövning och analys av din ekonomi för att kunna ge dig ett pris. Du får därför endast reda på vad lånet kan kosta efter att du ansökt. Dock ingår du förstås inget avtal om lån innan du fått reda på priset.

En del ser detta som något negativt, men faktum är att individuellt satta räntor faktiskt kan vara väldigt bra, framför allt för den med ganska ordnad ekonomi, då detta faktiskt kan bli billigare.

Låneskydd via Freedom Finance

Denna lånförmedlare kan även hjälpa dig att teckna låneskydd till de lån du tar, om du vill vara försäkrad ifall att du blir sjukskriven eller arbetslös. Även låneskyddet ansöker du om direkt på Freedom Finances hemsida.

Recension:
Freedom Finance
Betygsatt av: Privatlånexperten.se
Betyg: 4,2