Meny Stäng

Nanokredit

Nanokredit är ett kreditföretag som startade sin verksamhet 2008, och som idag är en av de mest etablerade svenska företagen på lånemarknaden, med mer än 60 000 svenska kunder. Nanokredit är inte en vanlig bank, utan ett kreditföretag som erbjuder lån av nyare och modernare snitt.

Det finns idag en lånemarknad som är relativt ny, och som nog kan sägas ha inneburit en revolution på området lån och krediter. Här har man skapat lån som är avsedda för att hjälpa vanliga privatpersoner att lösa små, tillfälliga kriser som uppstår då och då i vardagen. då de vanliga, traditionella, bankerna bara ger lån från cirka 15 000 kronor och uppåt, erbjuder de här långivarna små, användbara lån från några få hundralappar och upp till 10 000 – 15 000 kronor. Man fyller alltså ett behov som de vanliga bankerna inte kan tillfredsställa.

Lös små vardagssituationer med ett snabbt och smidigt lån

Nanokredit är alltså en av de här långivarna som ger dig möjlighet att lösa små vardagssituationer med ett snabbt och smidigt lån. Man har flera lån att erbjuda och du kan själv välja mellan ett smslån på mellan 1000 och 10 000 kr eller ett årslån på mellan 11 000 och 20 000 kr. här finns alltså möjligheter både om du bara behöver ett mindre, tillfälligt lån och om du behöver låna lite mer pengar. och naturligtvis erbjuder man återbetalningstider som anpassas efter lånens storlek. Om du väljer ett mindre lån, ett smslån, kan du få en återbetalningstid på upp till 90 dagar, och på ett årslån kan du välja att betala tillbaka på 12 eller 24 månader eller på 4 år. Snabb lånehantering och personlig service är några av argumenten för att du ska välja just Nanokredit när du vill låna pengar.

Det kostar inget att söka ett lån hos Nanokredit, och det tillkommer heller inga dolda avgifter på lånen. Du vet alltså alltid i förväg precis hur mycket ett lån kommer att kosta dig. På hemsidan finns ett verktyg som hjälper dig att ta fram kostnaden för det privatlån du vill ha. du ställer helt enkelt in reglagen på det önskade beloppet och på den återbetalningstid du vill ha. Då får du fram kostnaden för just detta lån. Du kan testa med att dra reglagen åt olika håll för att se hur en annan lånetid, eller ett annat belopp, kommer att påverka månadskostnaden för lånet.

Olika återbetalningstider

Om du söker ett smslån kan du välja på fyra olika lånetider; 30, 45, 60 och 90 dagar. Lån med 30 och 45 dagars återbetalning betalas tillbaka vid ett tillfälle. Väljer du 60 dagar betalar du i två omgångar och ett 90 dagars smslån betalas tillbaka med tre inbetalningar. Årslånen betalas varje månad under den valda perioden. Man använder sig av autogiro vilket gör att du inte riskerar att missa någon inbetalning, eftersom pengarna dras automatiskt vid förfallodagen. Det enda du behöver göra är att se till att pengarna finns tillgängliga på kontot då.

Att ansöka om ett lån hos Nanokredit är enkelt. På hemsidan väljer du hur mycket du vill låna och hur lång tid du vill ha på dig för att betala. Sedan fyller du i de personuppgifter som efterfrågas i ansökningsformuläret. Det är grundläggande uppgifter som namn, personnummer, telefonnummer och e-post. Du får också fylla i inkomstuppgifter. Om du redan är registrerad kund behöver du inte fylla i bankuppgifter och telefonnummer.

Innan du skickar in din ifyllda ansökan ska du också välja hur du vill identifiera dig. Nanokredit erbjuder möjligheten att identifiera dig med e-legitimation vilket är det snabbaste och enklaste sättet.  Om du inte vill använda e-legitimation kommer du att bli kontaktad av kundtjänst. Det vanligaste är då att du blir ombedd att skicka in en kopia av din id-handling för att man ska kunna vara säker på att det är just du som söker lånet.

Krav för att få låna:

Nanokredit ställer förstås en del krav för att du ska kunna få ett lån. Kraven ser lite olika ut beroende på vilken typ av lån du vill ha.  För att få ett smslån ställs följande krav. Du:

  • Är mellan 20 och 70 år
  • Är svensk medborgare
  • Har en årsinkomst på minst 50 000 kr före skatt
  • Har inga betalningsanmärkningar
  • Klarar en sedvanlig kreditprövning

Om du vill ha ett årslån måste du uppfylla dessa krav. Du:

  • Ska vara mellan 20 och 65 år
  • Har en månadsinkomst på minst 12 500 kr före skatt
  • Ska vara fast anställd, ha vikariat eller visstidsanställning, vara egen företagare eller pensionär
  • Får inte ha betalningsanmärkningar
  • Ska bli beviljad av en sedvanlig kreditprövning

Den obligatoriska kreditprövningen som görs vid ansökan av smslån gör man i samarbete med Bisnode, vilket innebär att det inte kommer att göras någon registrering hos UC.  Detta är ytterligare ett skäl att välja Nanokredit, eftersom det är väldigt många som vill kunna låna utan UC. Söker du ett årslån kommer dock kreditprövningen att göras via UC.

Lån från Nanokredit betalas ut mycket snabbt. Om du tar möjligheten att legitimera dig elektroniskt (med e-legitimation) går det hela förstås ännu snabbare. Eftersom pengarna betalas ut direkt efter identifieringen kan du alltså få pengarna samma dag då. Om du dessutom har ditt konto hos Nordea, som är utbetalande bank, sitter pengarna på ditt konto inom 2 timmar, förutsatt att du söker lånet under kundtjänsts öppettider.

Konto i en annan bank

Har du konto i en annan bank kan du ändå få pengarna samma dag om du söker lånet före klockan 14.00. då ska pengarna finnas på ditt konto kl 17.00 samma dag. Beviljas lånet senare på dagen, eller om du söker lån under helger och kvällar, har du pengarna senast nästa bankdag. Dessa snabba utbetalningstider gäller för Nanokredits smslån, det vill säga de mindre lånen på mellan 1000 och 10000 kr. För de större årslånen får du räkna med att det tar 1 – 2 bankdagar innan du har pengarna på kontot.

För dig som vill ha ett snabbt och smidigt lån till låg ränta är Nanokredit ett bra val. Här är ansökan gratis och du behöver inte oroa dig för obehagliga överraskningar i form av dolda avgifter. Du vet alltid hur mycket lånet kommer att kosta. Och du får besked direkt på skärmen.

Recension:
Nanokredit
Betygsatt av: Privatlånexperten.se
Betyg: 4,4